Οδηγίες για αστραφτερό χαμόγελο

Κατηγορία: Άρθρα Γράφτηκε από τον/την Smile Clinic / December 11, 2023

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και γοητευτικό από ένα υγιές και κατάλευκο χαμόγελο.

Αν θέλετε πιο λευκά δόντια η τα δόντια σας να παραμένουν λευκά υπάρχουν καθημερινοί κανόνες.
1. κανόνες στοματικής υγιεινής ( 2 με 3 φορές την ημέρα βούρτσισμα , ειδικά μετά από κατανάλωση γλυκών )
2. τρόπος βουρτσίσματος – χρόνος βουρτσίσματος.
Το ξέρετε? Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα βελτιώνει την στοματική υγιεινή . Χρησιμοποιήστε μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα (ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μπορούν να αφαιρέσουν 98,2 τοις εκατό της πλάκας).
3. μέσα βουρτσίσματος ( στοματικό διάλυμα, οδοντικό νήμα , οδοντόκρεμα ) Οδοντόκρεμες και στοματικό διάλυμα Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά επιφανειακούς λεκέδες αν χρησιμοποιούνται επαναλαμβανόμενα. Βοηθάνε επίσης στο να διατηρηθούν στα καλύτερα τους τα δόντια σας όταν τους έχετε κάνει λεύκανση πρόσφατα. Σε αντίθεση με τις διαδικασίες που γίνονται στο οδοντιατρείο, όπως η λεύκανση και η λεύκανση με λέιζερ, κάθε φορά που βουρτσίζετε τα δόντια σας με μια λευκαντική οδοντόκρεμα καταπολεμούνται νέοι λεκέδες που δημιουργούνται από τον καφέ, το τσάι, τον καπνό ή την συσσωρευμένη πλάκα. Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες βοηθούν τα δόντια που έχουν υποβληθεί σε λεύκανση πρόσφατα να παραμείνουν έτσι

4.Η σωστή διατροφή. Τροφές που βοηθούν στη λεύκανση

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΛΕΥΚΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

τους χρώμα. Τα μήλα ,τα καρότα ,το κουνουπίδι και άλλα τραγανά φρούτα και λαχανικά όταν τα μασάμε ήπια τρίβουν τα δόντια και σαν αποτέλεσμα αυτοκαθαρίζονται τα δόντια.
Β)Τα ινώδη φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αυξάνουν την ροή του σάλιου ,αυτό βοηθά στην προστασία της στοματικής υγιεινής.
Γ)Το μηλικό οξύ που έχουν οι φράουλες και τα πορτοκάλια έχουν ικανότητα να γυαλίζουν τα δόντια.
Δ) Τα τυριά και άλλα γαλακτοκομικά περιέχουν γαλακτικό οξύ που βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας .και περιέχουν το ασβέστιο που δυναμώνει τα δόντια

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΛΕΚΙΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ε)Υπάρχουν τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε αυτά είναι το τσάι, ο καφές, το κόκκινο κρασί, η σάλτσες σόγιας τομάτας, coca cola και άλλα αναψυκτικά που προκαλούν χρώση αλλά και το λευκό κρασί που περιέχει τανίνες και τα οξέα χαράζουν την επιφάνεια των δοντιών.
Ζ) Το κάπνισμα στη στοματική κοιλότητα αφήνει ένα κολλώδες υπόλειμμα από χρωστικές ουσίες επάνω στα δόντια , με αποτέλεσμα τα δόντια να κιτρινίζουν .

Thank for sharing!

Ο συντάκτης