Πώς να προστατεύσω τα δόντια του παιδιού μου από τα γλυκά το καλοκαίρι;

Κατηγορία: Άρθρα Γράφτηκε από τον/την Smile Clinic / May 31, 2020

 Τους καλοκαιρινούς μήνες, και ιδίως στις διακοπές σας, η κατανάλωση γλυκισμάτων είναι αναπόφευκτη για τα παιδιά σας. Αντί λοιπόν να τους τα στερήσετε, είναι προτιμότερο να διαχειριστείτε σωστά την κατανάλωση τους.


     Μια καλή λύση είναι να δώσετε το γλυκό ή το παγωτό στο παιδί σας, αμέσως μετά το φαγητό, καθώς το σάλιο του τότε είναι πολύ "δυνατό" (σάλιο διέγερσης), σε αντίθεση με το διάστημα μεταξύ των γευμάτων, που το παιδί δεν πεινάει, οπότε το σάλιο είναι σχετικά αδρανές (σάλιο ηρεμίας). Στο ενδιάμεσο των γευμάτων προτιμήστε να του δώσετε φρούτα.
     Επίσης, εφόσον το παιδί σας πάρει γλυκό, είναι καλύτερο να το φάει σχετικά γρήγορα, και όχι λίγο λίγο, καθώς είναι πολύ πιο ανώδυνο για τα δόντια του η επίθεση των μικροβίων να είναι σύντομη, από το να διαρκεί ώρες.
     Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για να τρώει γλυκά το παιδί σας το καλοκαίρι, είναι φυσικά η διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής, με επιμελές βούρτσισμα τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα, που θα πρέπει να ελέγχεται από σας. Αν, βέβαια, υπάρχει δυνατότητα βουρτσίσματος και το μεσημέρι, αν βρίσκεστε δηλαδή σε μέρος που μπορεί να γίνει βούρτσισμα, είναι προτιμότερο για το διάστημα των διακοπών να το κάνετε, ειδικά αν έχει γίνει κατανάλωση ζάχαρης.

Thank for sharing!

Ο συντάκτης