Τι σιδεράκια θα βάλει το παιδί μου;

Κατηγορία: Άρθρα Γράφτηκε από τον/την Smile Clinic / May 31, 2020

Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι η διόρθωση ενός ορθοδοντικού προβλήματος δεν γίνεται πάντα αποκλειστικά μόνο με σιδεράκια.

Εάν ο ορθοδοντικός εντοπίσει ένα σκελετικής φύσεως ορθοδοντικό πρόβλημα σε μικρή ηλικία (ιδανικά πριν τα 10 έτη) τότε η ορθοδοντική θεραπεία πιθανότατα θα ξεκινήσει με κάποια ορθοδοντική συσκευή (π.χ. συσκευή διεύρυνσης άνω γνάθου ή κάποιο "μασελάκι" που θα φορά τη νύχτα ή και περισσότερο).

Στην περίπτωση που μιλάμε για διόρθωση οδοντικής φύσεως ορθοδοντικού προβλήματος, τότε τα σιδεράκια είναι μία επιλογή. Τα σιδεράκια ή brackets μπορεί να είναι μεταλλικά ή κεραμικά, να χρειάζονται λαστιχάκια ή να "κλειδώνουν" μόνα τους τα ορθοδοντικά σύρματα (self ligating brackets).

Εκτός από τα σιδεράκια, υπάρχει πλέον η δυνατότητα πολύ πιο άνετα και με προβλέψιμα αποτελέσματα να προχωρήσει η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες (Invisalign), αποφεύγοντας την τοποθέτηση των brackets και πολλές φορές, ακόμη και κάποιες προορθοδοντικές συσκευές, όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω για διορθώσεις σκελετικών προβλημάτων.

Thank for sharing!

Ο συντάκτης