Τι κάνει μια συσκευή επιτάχυνσης της ορθοδοντικής;

Κατηγορία: Άρθρα Γράφτηκε από τον/την Smile Clinic / May 25, 2020

Οι συσκευές επιτάχυνσης της ορθοδοντικής για χρήση στο σπίτι, στηρίζουν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά τους στο γεγονός ότι οι μετακινήσεις των δοντιών μπορούν να γίνουν γρηγορότερα εάν γίνει γρηγορότερα η αναδόμηση του οστού γύρω από τη ρίζα τους.

Οι περισσότερο διαδεδομένες συσκευές επιτάχυνσης της ορθοδοντικής είναι αυτές που λειτουργούν με δόνηση και οι  συσκευές φωτεινού παλμού. Και στις δύο περιπτώσεις, διεγείρεται το οστό των γνάθων με αποτέλεσμα να ξεκινά μια γρήγορη διαδικασία αναδιαμόρφωσης (απορρόφησης και αναδημιουργίας) του οστού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα δόντια με τις κατάλληλες πιέσεις που ασκούνται σε αυτά από τις ορθοδοντικές συσκευές (μασελάκια, σιδεράκια κλπ) να μετακινούνται σε έως και το μισό χρόνο.

Έτσι, με μια συσκευή επιτάχυνσης της ορθοδοντικής, μια θεραπεία με νάρθηκες Invisalign μπορεί να ολοκληρωθεί στο μισό από τον αρχικά υπολογιζόμενο χρόνο, μια και τους νάρθηκες θα μπορεί ο ασθενής να τους αλλάζει μεχρι και ανά 7 ημέρες, ενώ χωρίς τη συσκευή οι αλλαγές θα γίνονταν ανά 15ήμερο.

Thank for sharing!

Ο συντάκτης