Πόσο διαρκεί η ορθοδοντική με Invisalign;

Κατηγορία: Άρθρα Γράφτηκε από τον/την Smile Clinic / June 7, 2020

Κάθε ορθοδοντικό πρόβλημα, όπως και κάθε στόμα, είναι εντελώς εξατομικευμένο και μοναδικό. Συνεπώς, δεν μπορεί να απαντηθεί με ακρίβεια το παραπάνω ερώτημα, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που θα έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο θεραπείας, μέσω του οποίου μπορούμε να καθορίσουμε το χρόνο που θα χρειαστούμε, πριν καν ξεκινήσουμε την ορθοδοντική θεραπεία.

Η Invisalign προσφέρει δύο βασικά πακέτα θεραπείας, που επιλέγονται βάση των αναγκών του κάθε ασθενούς. Το ένα πακέτο (Invisalign Lite) είναι ιδανικό για μικρές ορθοδοντικές ανωμαλίες κυρίως στην πρόσθια περιοχή και έχει διάρκεια έως 7 μήνες (14 σετ ναρθήκων).

Το δεύτερο βασικό πακέτο είναι το Invisalign Full, στο οποίο δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ναρθήκων που μας παρέχει η Invisalign, και χρησιμοποιείται για μεγαλύτερης βαρύτητας ορθοδοντικές ανωμαλίες που απαιτούν περισσότερα από 14 σετ ναρθήκων.

Γενικά, ο μέσος όρος χρόνου θεραπείας θα λέγαμε ότι κυμαίνεται γύρω στους 12-18 μήνες. Πλέον, με τη χρήση βοηθητικών μέσων επιτάχυνσης, θεραπείες που μπορεί να διαρκούσαν περισσότερο, είναι εφικτό να ολοκληρωθούν έως και στο μισό αρχικά υπολογιζόμενο χρόνο.

Ετικέτες:

invisalign thessaloniki
Thank for sharing!

Ο συντάκτης