Τι είναι η διάβρωση του σμάλτου και τι μπορώ να κάνω για να την αποτρέψω;

Κατηγορία: Άρθρα Γράφτηκε από τον/την Smile Clinic / May 25, 2020

Πολλοί άνθρωποι πάσχουν τόσο από διάβρωση του σμάλτου, όσο και από ευαισθησία στα δόντια, δηλαδή

πόνο ή δυσφορία στα δόντια που σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται στη διάβρωση των δοντιών. Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στη διάβρωση του σμάλτου, όπως:
· Η κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών όπως εσπεριδοειδή, ντομάτες ή ο χυμός πορτοκαλιού
· Η υπέρμετρη κατανάλωση ζάχαρης ή γλυκών
· Το σκληρό βούρτσισμα των δοντιών
· Ο βρουξισμός (τρίξιμο) των δοντιών ως εκτόνωση του στρες

Να τηρείτε τους κανόνες στοματικής υγιεινής. Συνεχίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τακτικά, ώστε να καθαρίζει καλά κάθε σημείο της οδοντοστοιχίας και της στοματικής κοιλότητας.

Να χρησιμοποιείτε μαλακή οδοντόβουρτσα, η οποία δεν προκαλεί φθορά στην επιφάνεια των δοντιών και δεν ερεθίζει τα ούλα σας.

Να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια. Κυκλοφορούν πολλές οδοντόκρεμες για ευαίσθητα δόντια. Αν τις χρησιμοποιείτε τακτικά, θα παρατηρήσετε περιορισμό της ευαισθησίας. Ίσως όμως χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορες μάρκες μέχρι να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. Μη χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα κατά της πέτρας, προτιμήστε μια οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο.

Αποφύγετε την τακτική κατανάλωση πολύ όξινων τροφών, που μπορεί σταδιακά να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να οδηγήσει σε αποκάλυψη της οδοντίνης.

Να χρησιμοποιείτε φθοριούχα προϊόντα στοματικής υγιεινής. Η καθημερινή χρήση φθοριούχου στοματικού διαλύματος μπορεί να περιορίσει την υπερευαισθησία.

Προσπαθήστε να μην τρίζετε τα δόντια σας. Αν σφίγγετε ή τρίζετε τα δόντια σας, χρησιμοποιήστε το ειδικό μασελάκι για τον ύπνο.
Να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντογιατρό σας. Κάντε καθαρισμό δοντιών και φθορίωση και πάρτε οδηγίες για τη στοματική σας υγιεινή κάθε ε
ξάμηνο.

Thank for sharing!

Ο συντάκτης