3 τροφές που καθαρίζουν και προστατεύουν δόντια και ούλα

Κατηγορία: Άρθρα Γράφτηκε από τον/την Smile Clinic / September 29, 2020

Ίσως δε φαντάζεστε ότι μπορείτε να συμβάλλετε στην υγεία των δοντιών και των ούλων σας με άλλους τρόπους εκτός του τακτικού βουρτσίσματος και της χρήσης οδοντικού νήματος. Ενώ αυτά είναι απολύτως απαραίτητα, μπορούμε να ωφελήσουμε την υγεία των δοντιών μας με έναν επιπλέον τρόπο: εντάσσοντας κάποιες συγκεκριμένες τροφές σε περίοπτη θέση στο διαιτολόγιο μας και καταναλώνοντας τες συχνά. Παρακάτω θα δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές και με ποιο τρόπο προστατεύουν τα δόντια και τα ούλα.

Μαύρη σοκολάτα
Περιέχει θεοβρωμίνη, μια πικρή σκόνη που βοηθά στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης των δοντιών. Με τη σειρά της αυτή βοηθά στην πρόληψη των λεκέδων στα δόντια, καθώς μια πιο ασθενής εξωτερική επικάλυψη τα καθιστά πιο επιρρεπή σε αποχρωματισμούς.Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τη σοκολάτα γάλακτος, η οποία μπορεί να προκαλέσει και κακή αναπνοή, επειδή περιέχει ζάχαρη και γάλα.

Πράσινο τσάι
Περιέχει τανίνες, οι οποίες αποτρέπουν τον αποχρωματισμό των δοντιών, σταματώντας τα βακτήρια που «κολλάνε» επάνω στα δόντια. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν αποτελεσματικά και κατά της κακής αναπνοής.Οι πολυφαινόλες αντιμετωπίζουν επίσης τα οξέα του στόματος και τα βακτήρια.Επιπλέον, πίνοντας κανείς τσάι αυξάνει τα επίπεδα φθορίου στο στόμα του, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε λιγότερη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών.

Φράουλες

Περιέχουν μηλικό οξύ, ένα ένζυμο που καθαρίζει πραγματικά τους λεκέδες από τα δόντια. Ο πουρές φράουλας μπορεί να αναμιχθεί με μαγειρική σόδα για να δημιουργήσετε ένα φυσικό προϊόν λεύκανσης.Δεν ισχύει το ίδιο και με άλλα είδη μούρων.

Thank for sharing!

Ο συντάκτης